< p>

Veeley - Veel gestelde vragen over de opvouwbare elektrische step

Veelgestelde vragen

Natuurlijk willen we u graag van dienst zijn. Daarom hebben wij een lijst met veelgestelde vragen en informatie voor u opgesteld, zodat u direct op weg geholpen wordt. Zit uw vraag er toch niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen u dan graag zo snel mogelijk op weg.

De Veeley is een snorfiets. Een helm is niet verplicht.

Ja. Gebruik op de openbare weg in heel Europa is toegestaan. Veeley is TüV geprüft en goedgekeurd op basis van EU nr. 168/2013.

Met de krachtige ingebouwde accu kunt u ongeveer 35 km rijden. Van belang zijn natuurlijk dat de banden op de juiste spanning staan, dat u geen krachtige tegenwind hebt etc. De testen zijn uitgevoerd met een persoon van ca. 70 kg en met een snelheid van ongeveer 18 km/uur.
Als optie wordt een extra accu aangeboden die u eenvoudig en veilig kunt aansluiten. Hiermee vergroot u de actieradius tot wel 70 km. En dat kunnen andere elektrische steps u niet bieden. Leuk voor een dagtour.

De Veeley heeft CE gekeurde banden met binnenband, van een uitstekend merk. Nieuwe banden zijn verkrijgbaar bij uw dealer en die legt ze snel en professioneel om uw velg. Is reparatie onderweg noodzakelijk dan zijn er spuitbussen te koop met een dichtingsmiddel. Vraag uw dealer om advies.

Slechts 1 persoon mag op de Veeley rijden. Het maximale gewicht wat de Veeley kan dragen is 120 kg.

Ja, het is een voertuig met kenteken en u hebt dus een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Uw dealer kan u daarover informeren. Hij regelt dat snel en adequaat voor een scherpe prijs.

De Veeley is voorzien van een track en trace systeem. Met de Veeley App kunt u de positie van de Veeley in de meeste gevallen bepalen. Meldt diefstal altijd bij de politie en uw verzekeringsmaatschappij.

De treeplank is voorzien van een special coating. Deze coating zorgt ervoor dat de treeplank niet glad wordt.

Ja de Veeley heeft een eenvoudige dubbele ontgrendeling. Dubbel i.v.m. de veiligheid. Draai de knop aan de voorzijde van het stuur los, ontgrendel de handle aan de binnenzijde van het stuur en begeleid het complete stuur naar beneden. De herkenbare Veeley uitsparing in het stuur valt keurig over het zadel en vergrendelt automatisch.

Met de bijgeleverde acculader is een lege accu in slechts 4-6 uurtjes weer opgeladen. Tussentijds opladen is geen enkel probleem. De krachtige LG accu kan een stootje hebben en verliest geen capaciteit indien u een half volle accu aan de lader hangt. De compacte adapter kan uiteraard in een tas mee naar uw werkplek.

Op de Veeley krijgt u een no-nonsense garantie van 2 jaar. Slijtage onderdelen zoals banden, remblokken vallen hier buiten. Uw dealer kent de Veeley als geen ander en zorgt bij een probleempje dat u zo weer onderweg bent. In het uitzonderlijke geval dat er zich een probleempje voordoet of er schade wordt gereden hebben wij alle onderdelen op voorraad en beschikt uw dealer binnen 24 uur hierover.

Ja, de Nederlandse wetgeving stelt een kenteken verplicht. Ons bedrijf is RDW gemachtigd om kentekens te verstrekken. Vraag uw dealer het voor u te regelen, dan wordt uw nieuwe Veeley afgeleverd met een blauwe kentekenplaat.
Voor buitenlandse Veeley rijders : Vraag uw dealer en controleer de wetgeving in uw land.

De Veeley is een snorfiets met een maximale snelheid van 25km/u.
In Nederland geldt voor voertuigen tot 25km/u geen helmplicht. Wij adviseren altijd de juiste veiligheid en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Dus gebruik bij twijfel altijd een helm!

De cruise control schakelt automatisch uit, wanneer de Veeley dreigt om te vallen.

Alle onderdelen van de Veeley zijn opgeslagen in onze magazijn in Rotterdam. Dit betekent dat wij snel kunnen leveren.
Alle losse onderdelen, van schroefjes, banden, display tot remschijven, kunnen door tweewielerspecialisten besteld worden in onze webshop. Hiervoor is wel een account op onze website noodzakelijk. Consumenten kunnen geen onderdelen bestellen. Het onderhoud van de Veeley ligt volledig in handen van de tweewielerspecialist. Mocht het de specialist niet lukken om de Veeley te repareren, dan kan hij altijd bij ons terecht.

Wanneer de Veeley een storing heeft, wordt er in het display een code weergegeven. Deze codes corresponderen met de foutcodes in onze handleiding. Iedere Veeley wordt voorzien van een uitgebreide handleiding.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Veeley?