< p>

Veeley - Veel gestelde vragen over de opvouwbare elektrische step

Veelgestelde vragen

Natuurlijk willen we u graag van dienst zijn. Daarom hebben wij een lijst met veelgestelde vragen en informatie voor u opgesteld, zodat u direct op weg geholpen wordt. Zit uw vraag er toch niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen u dan graag zo snel mogelijk op weg.

Gebruik

Met de krachtige ingebouwde accu kunt u ongeveer 35 km rijden. Van belang zijn natuurlijk dat de banden op de juiste spanning staan, dat u geen krachtige tegenwind hebt etc. De testen zijn uitgevoerd met een persoon van ca. 70 kg en met een snelheid van ongeveer 18 km/uur.
Als optie wordt een extra accu aangeboden die u eenvoudig en veilig kunt aansluiten. Hiermee vergroot u de actieradius tot wel 70 km. En dat kunnen andere elektrische steps u niet bieden. Leuk voor een dagtour.

De Veeley heeft CE gekeurde banden met binnenband, van een uitstekend merk. Nieuwe banden zijn verkrijgbaar bij uw dealer en die legt ze snel en professioneel om uw velg. Is reparatie onderweg noodzakelijk dan zijn er spuitbussen te koop met een dichtingsmiddel. Vraag uw dealer om advies.

Slechts 1 persoon mag op de Veeley rijden. Het maximale gewicht wat de Veeley kan dragen is 120 kg.

De treeplank is voorzien van een special coating. Deze coating zorgt ervoor dat de treeplank niet glad wordt.

Veeley heeft twee verschillende eenheden om snelheid aan te geven, mi/h en km/h. Het kan zomaar zijn dat de Veeley de snelheden in mi/h aangeeft waardoor hij niet boven de 12 komt. Is dit niet het geval? Controleer dan of u stand 3 in de display heeft geactiveerd. Daarnaast kunt u controleren of de wielen vrijlopen ( de remblokjes slepen altijd een beetje) en de bandenspanning op de maximale waarde staat. Deze staat aangeven in het boekje en op de buitenzijde van de band. Uiteraard bepalen het gewicht van de gebruiker, de ondergrond en de hellingshoek ook de maximaal haalbare snelheid.

Note: Nieuwe elektrische voertuigen leveren pas meer vermogen en actieradius na een aantal keer de accu te hebben opgeladen en leeggereden.

Veeley is niet ontworpen als scootmobiel. Orange Ventures legt momenteel zijn prioriteit bij de verkoop via dealers aan de doelgroep die Veeley wil gebruiken als vervoermiddel met kenteken voor de openbare weg.

Veeley heeft een extra aansluiting aan de rechterzijde achter een klein afsluitklepje. Hierdoor is een extra accu aansluitbaar. Deze accu wordt verwacht eind oktober, begin november. In een speciale behuizing en met verlengkabels past deze extra accu in een rugzak. Zodra de ingebouwde accu leeg raakt, sluit u de separate accu aan voor extra kilometers. Thuis laadt u beiden weer op.

Veeley is gebouwd voor de openbare weg. Bospaden is geen probleem maar zijn een extreme aanslag op de actieradius. Een zachte ondergrond zoals ook zachte banden geven een hele hoge weerstand en dat vraagt batterij capaciteit.

Ja de Veeley heeft een eenvoudige dubbele ontgrendeling. Dubbel i.v.m. de veiligheid. Draai de knop aan de voorzijde van het stuur los, ontgrendel de handle aan de binnenzijde van het stuur en begeleid het complete stuur naar beneden. De herkenbare Veeley uitsparing in het stuur valt keurig over het zadel en vergrendelt automatisch.

Met de bijgeleverde acculader is een lege accu in slechts 4-6 uurtjes weer opgeladen. Tussentijds opladen is geen enkel probleem. De krachtige LG accu kan een stootje hebben en verliest geen capaciteit indien u een half volle accu aan de lader hangt. De compacte adapter kan uiteraard in een tas mee naar uw werkplek.

De cruise control schakelt automatisch uit, wanneer de Veeley dreigt om te vallen.

Veeley V5 heeft een elektronisch ( via de app)  slot. U (de)activeert het slot door erop te klikken.
Wilt u uw Veeley extra veilig wegzetten dan kunt u het beste een goedgekeurd kettingslot vast maken aan de rode “trek” hendel aan de voorzijde boven het voorwiel van Veeley en deze vastmaken aan een boom of paal.

U kunt zonder problemen door de regen rijden met Veeley en vervolgens schoonmaken met een natte doek. Nooit een hogedrukspuit gebruiken voor het reinigen van Veeley. Het water dat onder de zadelklep komt wordt via een ingebouwde buis afgevoerd naar de onderzijde.

Veeley kan ingesteld worden in stand 1 voor een maximale snelheid van ca 6-8 km/u. Met de gashendel regelt u de snelheid, maar deze is in de gekozen stand 1 dus niet harder dan 6-8 km/h. In stand 2 is dit ca. 16-18 km/h en in stand 3 maximaal 25 km/h.

Overig

De prijs van onze Veeley V5 is €1849,00 meer informatie kunt u vinden op https://www.veeley.nl/onze-veeleys/. Wilt u als dealer de inkoopprijzen weten? Registreer u als dealer dan op https://www.veeley.nl/dealer/dealer-worden/

Een rugzak voor Veeley is in ontwikkeling maar heeft voor ons op korte termijn geen prioriteit. De verwachting is dat de rugzakken begin volgend jaar beschikbaar zijn.

De Veeley-app is te downloaden via de Google play store en de App store.

U kunt Veeley altijd vrijblijvend uitproberen bij één van onze dealers. Kijk op de store locator voor een dealer bij u in de buurt: https://www.veeley.nl/verkooppunten/

Reparatie

Op Veeley krijgt u een no-nonsense garantie van 2 jaar en 1 jaar op de accu. Slijtage onderdelen zoals banden, remblokken vallen hier buiten. Uw dealer kent de Veeley als geen ander en zorgt bij een probleempje dat u zo weer onderweg bent. In het uitzonderlijke geval dat er zich een probleempje voordoet of er schade wordt gereden hebben wij alle onderdelen op voorraad en beschikt uw dealer binnen 24 uur hierover.

Alle onderdelen van de Veeley zijn opgeslagen in onze magazijn in Rotterdam. Dit betekent dat wij snel kunnen leveren.
Alle losse onderdelen, van schroefjes, banden, display tot remschijven, kunnen door tweewielerspecialisten besteld worden in onze webshop. Hiervoor is wel een account op onze website noodzakelijk. Consumenten kunnen geen onderdelen bestellen. Het onderhoud van de Veeley ligt volledig in handen van de tweewielerspecialist. Mocht het de specialist niet lukken om de Veeley te repareren, dan kan hij altijd bij ons terecht.

Wanneer de Veeley een storing heeft, wordt er in het display een code weergegeven. Deze codes corresponderen met de foutcodes in onze handleiding. Iedere Veeley wordt voorzien van een uitgebreide handleiding.

Reparaties kunt u laten uitvoeren bij de dealer waarbij u Veeley heeft gekocht of bij een dealer uit onze store locator: https://www.veeley.nl/verkooppunten/

Wetgeving

De Veeley is een snorfiets. Een helm is niet verplicht. Echter is dit wel verplicht in bepaalde delen in Amsterdam. Voor meer info ga naar https://www.veeley.nl/2019/04/08/helmplicht-snorscooter-2019/

Ja. Gebruik op de openbare weg in heel Europa is toegestaan. Veeley is TüV geprüft en goedgekeurd op basis van EU nr. 168/2013.

Ja, het is een voertuig met kenteken en u hebt dus een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Uw dealer kan u daarover informeren. Hij regelt dat snel en adequaat voor een scherpe prijs.

De Veeley is voorzien van een track en trace systeem. Met de Veeley App kunt u de positie van de Veeley in de meeste gevallen bepalen. Meldt diefstal altijd bij de politie en uw verzekeringsmaatschappij.

Veeley is niet ontworpen als scootmobiel. Orange Ventures legt momenteel zijn prioriteit bij de verkoop via dealers aan de doelgroep die Veeley wil gebruiken als vervoermiddel met kenteken voor de openbare weg.

Dealers hebben de mogelijkheid om een kenteken voor Veeley aan te vragen via Orange Ventures. Sommige dealers hebben een eigen aansluiting bij de RDW en kunnen het ook zelf regelen.

Veeley moet door zijn C.O.C. 168/2013 worden voorzien van een kenteken en moet worden verzekerd om de openbare weg op te mogen. Hierdoor kunt u zonder problemen in heel Europa Veeley gebruiken op de openbare weg. Indien u zich aan de verkeerregels in uw land houdt krijgt u geen problemen met politie of handhaving.

Ja, de Nederlandse wetgeving stelt een kenteken verplicht. Ons bedrijf is RDW gemachtigd om kentekens te verstrekken. Vraag uw dealer het voor u te regelen, dan wordt uw nieuwe Veeley afgeleverd met een blauwe kentekenplaat.
Voor buitenlandse Veeley rijders : Vraag uw dealer en controleer de wetgeving in uw land.

De Veeley is een snorfiets met een maximale snelheid van 25km/u.
In Nederland geldt voor voertuigen tot 25km/u geen helmplicht. Wij adviseren altijd de juiste veiligheid en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Dus gebruik bij twijfel altijd een helm!

Hoe kan ik de Veeley app installeren?

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten of uit te printen.

Veeley app installeren

Hoe maak ik verbinding met bluetooth?

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten of uit te printen.

Veeley verbinding bluetooth

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Veeley?