< p>

Veeley - Hoe weet u of uw voertuig voldoet aan de wet?

Wetgeving

Er heerst heel veel onwetendheid bij zowel de detailhandel als bij de consument als het gaat om het gebruik van voertuigen op de openbare weg.

De Europese verordening 168/2013 is de leidraad. Alle gemotoriseerde voertuigen met snelheden boven de 6 km/u dienen aan deze richtlijn te voldoen. Er is 1 uitzondering en dat betreft voertuigen die door het Ministerie als bijzondere bromfiets worden aangemerkt.

Hoe controleert u als dealer, of consument of een voertuig voldoet aan de wet?

De eenvoudigste en simpelste manier is:

Bij ieder gemotoriseerd voertuig dient een C.O.C. (Certificate of Conformity) met corresponderend V.I.N. nummer ( voertuig indentificatie nummer) door de leverancier te worden geleverd. Daarnaast staat het in de C.O.C genoemde V.I.N. nummer ingeslagen in het voertuig.

Een C.O.C. met het V.I.N. nummer dient aanwezig te zijn.
Een C.O.C. is nodig voor het verkrijgen van het verplichte kenteken.

Hoe zit dit dan met Veeley?

Gebruik op de openbare weg is in heel Europa toegestaan. Veeley is naar de strengste veiligheidseisen getest bij TüV Rheinland en tevens goedgekeurd op basis van EU 168/2013. Veeley valt dus in de categorie snorfietsen met een maximale snelheid van 25 km/u.

Voor bromfietsen is het vaak eenvoudig om aan de eisen van de regelgeving te voldoen. Voor opvouwbare stepjes is dat wel wat anders. Heel veel opvouwbare stepjes, zo niet alle elektrische stepjes die je tegenwoordig kunt kopen voldoen niet aan deze zware Europese keuringseisen. Veeley voldoet hier echter wel aan.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over Veeley?